Spirálvarratos acélcső

Spirálvarratos acélcső
Spirálvarratos acélcső

 

A spirálvarratos acélcső a köznyelvben acél spirálcső, spirál hegesztett acélcső, spirálhegesztett cső néven is szerepel. Felhasználása igen széleskörű: vezeték, nyomástartóedény, kazáncső, tűzveszélyes anyagok szállítása, szerkezeti cél stb. A csövek különböző felhasználási lehetőségeit az aktuális szabvány határozza meg. Szabványok pl.: EN 10 208, EN 10 217, EN 10 219, EN 10 224, API SPEC 5L stb.
A hegesztőeljárások fejlődése tette lehetővé, hogy keskenyebb, melegen hengerelt acélszalagból spirális begöngyölítés útján, hegesztéssel készülhessenek nagy átmérőjű csövek is. Ez az eljárás gazdaságos, telepítési költége alacsony. A spirál emelkedésének szabályozásával a cső átmérője gyorsan tudják változtatni és azonos szélességű csőszalagból többféle átmérőjű cső gyártható.
A gyártható mérettartomány igen széles, 159 mm külső átmérőtől 2000 mm-ig bezárólag készülnek így csövek 3-15 mm falvastagsággal.
A terhelhetőségük azonos a melegen hengerelt csövekével és többféle szilárdságú kivitelben kerülnek gyártásra. A legtöbb csőnél a hegesztési jósági fok=1 ami azt jelenti hogy egyenértékű a vele azonos paraméterekkel rendelkező varratnélküli csövekkel.
Méretekről, árakról, minőségről az Acélcső ára menüpontban talál információt.
 

Spirálvarratos acélcsövek

Spirálvarratos cső
Spirálvarratos cső
Spirálvarratos acélcsövek
Spirálvarratos acélcsövek
Spirálvarratos csövek
Spirálvarratos csövek
 
HUNGAROKOMPLEX Csőkereskedelmi Kft.    |   1211 Budapest, II.Rákóczi Ferenc u. 175. - Raktár
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu